تغذیه بعد از ماه مبارک رمضان
بدن مکانیسم های تنظیم کننده ای دارد که در طی روزه داری فعال می شوند و سوخته شدن موثر چربی بدن در این ماه رخ می دهد.
یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در طی ماه رمضان کافی است روزه داری
می تواند به تغذیه مناسب کمک شایانی نماید . بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری از چربی مواد غذایی را در نقاط مختلف ذخیره می کند به مرور زمان چربی های ذخیره شده تغییر رنگ داده و فشرده می شوند و احتمال اینکه مورد استفاده مجدد قرار بگیرند بسیار کمتر می شود.
روزه داری در افراد لاغر یا با وزن طبیعی به بدن فرصتی می دهد تا این چربی ها را از ذخایر آن آزاد کرده و مصرف نماید و پس از پایان روزه داری به جای آن چربی های تازه و مناسب تری را جایگزین نماید.
در صورتیکه بعد از ماه مبارک رمضان رژیم غذایی متعادل و متنوع و با چربی کم استفاده نشود مجددا چربی های غذا به چربی های ذخیره و قهوه ای تبدیل می شوند که می تواند باعث افزایش چربی و فشار خون و اضافه وزن و چاقی – سکته های قلبی – مغزی و سایر بیماریها شود.
بنابر این توصیه می شود بعد از ماه مبارک رمضان که وزن متعادل تر شده ، چربی و قند خون متعادل شده به نکات زیر توجه نمایید در برنامه غذایی خود تعادل و تنوع داشته و از 4 گروه اصلی مواد غذایی یعنی نان و غلات – میوه و سبزیجات – شیر و لبنیات – گوشت و حبوبات و مغزها و تخم مرغ استفاده کنید.
از روغن ها ( مایع به مقدار کم استفاده کنید. )
روزانه 4-2 عدد میوه متوسط مصرف کنید ( مانند هلو – آلو – سیب )
روزانه 3-2 لیوان از سبزیجات برگی ( مانند کاهو یا سبزی خورد شده و پخته ) و 2-1 عدد سبزیجات دیگر استفاده کنید. مانند گوجه – خیار – هویج
از غذاهای سرخ شده کمتر استفاده شود.
روزانه 8-6 لیوان آب بنوشید.
روزانه 3-2 لیوان شیر یا ماست یا کمی پنیر کم چرب استفاده کنید.
سرعت غذا خوردن را کنترل کنید.
از مصرف تنقلات مانند ساندویچ ها – چیپس – پفک – شیرینی ها – شکلات ها پرهیز کنید.
روزانه 30 دقیقه ورزش و نرمش کنید.
با آرزوی سلامتی برای همه دوستان عزیز.