زن در اندیشه امام خامنه ای
زن بودن ، همسر بودن ، مادر بودن ، این سه ، سر فصل های هویتی هستند که غلبه هر کدام در میان زنان ، ایشان را به ساحتی متفاوت از زیستن و رفتار، دعوت می کند. غرب تمام تلاشش در نسبت با زنان آن است که هویت زنانگی را غلبه بدهد به همسر بودن و مادر بودن. زن از آن جهت که زن است ، زنانگی اش را باید بر شئون همسری و شئون مادری ترجیح دهد.ساخت الگوهای ذهنی متعدد در سینما و انیمیشن همچون سیندرلا ، یا صنایع فرهنگی همچون باربی ، القاگر هویت زنانگی با تعریف های خاص از یک زن مطلوب است. الگوی ذهنی باربی ، مشکلات فراوانی با مادر شدن و همراهی شئونات زندگی باربی گونه و همسری کردن دارد.
اما در مقابل تفکر اسلامی در نگرش حقوق و فقهی اولویت را به همسری می دهد و در نگرش تمدنی ، مادری را بر تارک می نشاند. مادر بودن برای زن مهم و بی بدیل است. زیرا او بر خلاف زن غربی ، به جای فردیت گرایی و منفعت گرایی، دور اندیشانه و آینده نگرانه ، تفکر اجتماعی و دغدغه اصلاح جامعه و مجاهدت خویش را در مادر بودن می یابد تا نسلی انقلابی و دینی ، در پی مجاهدت او ببالد. زن مطلوب انقلاب اسلامی که معلم زنان بشریت است ، با هویت مادری اش ، هویت اجتماعی و انقلابی خویش را می آفریند و با مجاهدت اجتماعی به هویت مادری اش رنگ و لعاب می دهد. او نقطه جمع این دو است؛ آن گونه که جمع میان تحصیل و علم آموزی و مادری معنا دار می شود.
از این روست که امام خامنه ای این گونه می اندیشد که اگر زنان ما از لحاظ رتبه معرفتی و بینش و معلومات ، سطح خود را ارتقا دهند ، نقش مادری با هیچ نقش دیگری ، با هیچ موثر دیگری از موثرات فرهنگی و اخلاقی تا آخر قابل مقایسه نیست. مادر است که فرهنگ ، معرفت ، تمدن و ویژگی های اخلاقی یک قوم و جامعه را با جسم خود، با روح خود ، با خلق خود و با رفتار خود ، دانسته و ندانسته به فرزند منتقل می کند.
گذاری بر اندیشه امام خامنه ای ص112
به کوشش منسوبی